Ιστορία: Ο Arnaud Roux-Oulié είναι η 3η γενιά οινοπαραγωγών. Ξεκινάει στα 20 του χρόνια στον κόσμο του κρασιού και στη συνέχεια αγοράζει 2 εκτάρια για να δημιουργήσει το δικό του κτήμα «Château Carlmagnus» και γίνεται ανεξάρτητος. Με έναν αμπελώνα έκτασης 10 εκταρίων σε αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, αυτό το κρασί έχει γίνει ένα από τα κοσμήματα της ονομασίας και η διανομή του είναι διεθνής.
Ποικιλίες: 100% Merlot
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, οινοποίηση κατά τμήματα σε μικρές ξύλινες δεξαμενές, και στη συνέχεια ωρίμανση σε βαρέλια από δρυ (η αναλογία νέων βαρελιών μπορεί να φτάσει το 100%).
Γευσιγνωσία: Πολύ φρέσκο και έντονο στη μύτη, με ώριμα φρούτα που σε κάνουν να θέλεις να τα δαγκώσεις, με νότες από σμέουρα και ραβέντι. Στο στόμα, νιώθεις μια έκρηξη ενέργειας, φρεσκάδας και οξύτητας. Πολύ εύπεπτο και αναζωογονητικό, αρκετά τολμηρό για ένα κρασί του Μπορντώ, αλλά απόλυτα επιτυχημένο.
Σχόλιο
Το Château Giscours γνωρίζει πώς να διατηρεί τη θέση του στην καρδιά των λάτρεις: με το εξαιρετικό κρασί του φυσικά, Cru Classé de Margaux, αλλά και με εξαιρετικά ποιοτικές παραλλαγές, όπως το Haut-Médoc de Giscours. Δίνει στον λάτρη τη δυνατότητα να απολαύσει την τεχνογνωσία του Cru Classé με έναν πολύ προσιτό προϋπολογισμό. Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux εκτείνεται σε 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, με συμπλήρωμα cabernet franc και petit verdot. Διοικείται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Πλούσιο, σάρκινο, το Haut-Médoc de Château Giscours είναι πάντα με μεγάλη κομψότητα τανινών και εξαιρετική αρωματική καθαρότητα που υπογραμμίζεται από λεπτές μπαχαρικές νότες; είναι φτιαγμένο για μακροχρόνια παλαίωση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma (Château Giscours) στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6
Ροζ κρασί με χαλκόχρωμες ανταύγειες. Εκφραστικό, με νότες φρέσκων κόκκινων φρούτων (ξινό κεράσι, σμέουρο). Μαλακό και ελκυστικό, ο ουρανίσκος είναι φρέσκος με αξιοσημείωτη στρογγυλότητα. Ρετρό-ρινικές αρώματα εσπεριδοειδών.
Το κρασί: Επιλέξτε χωρίς δισταγμό αυτό το Magnum του νόστιμου Champagne Blanc de blancs Brut Nature από το σπίτι Fourny! Με μεταλλική γεύση, κομψότητα και μεγάλη φινέτσα, αυτή η cuvée εκφράζει μια όμορφη καταγωγή που αποκαλύπτεται στο στόμα με νότες από πράσινο μήλο και ώριμα εσπεριδοειδή, υπογραμμισμένες από μια κομψή ξυλώδη νότα. Ένα νόστιμο αφρώδες κρασί με χαρακτήρα, του οποίου η πλούσια υφή και η υπέροχη διάρκεια θα σας ενθουσιάσουν. Φούσκες εξαιρετικής ποιότητας, ιδανικές για απεριτίφ και απόλυτα ικανές να συνοδεύσουν ένα όμορφο γαστρονομικό γεύμα!
Το κτήμα: Οι δύο αδελφοί Charles-Henry και Emmanuel Fourny είναι επικεφαλής του κτήματος Veuve Fourny από το 1993. Αντιπροσωπεύουν την 5η γενιά της οικογένειας σε αυτήν την υπέροχη επιχείρηση, των αμπελώνων της οποίας η πλειονότητα βρίσκεται στο Vertus (Côte des Blancs).
Περιεκτικότητα: 150cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Φυσικό (0g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne 1er Cru
Φύλαξη: Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux Supérieur
Οι πρώτες αναφορές σχετικά με την ίδρυση του αμπελώνα της Seigneurie de Picon χρονολογούνται από το 1070. Για 9 αιώνες, το κτήμα σπάνια άλλαξε οικογένεια ιδιοκτησίας, απεικονίζοντας έτσι μια παράδοση διατήρησης της γης. Ο αμπελώνας έχει σταδιακά ξαναφυτευτεί με την πάροδο των ετών. Το οινοποιείο έχει πλήρως ανακαινιστεί και προσαρμοστεί στις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης.
Το Château Picon βρίσκεται στην κοινότητα Eynesse, κοντά στη μπατίστα Sainte-Foy-la-Grande. Η επιβλητική ιδιοκτησία 81 εκταρίων είναι κρυμμένη σε μια πλαγιά που υπερβαίνει την κοιλάδα της Dordogne. Απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir, αποτελούμενη από ένα επιφανειακό αμμώδες έδαφος και αργιλώδη-ασβεστολιθικό έδαφος σε βάθος. Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 35 ετών, είναι κυρίως εκτεθειμένοι προς τον νότο. Είναι τοποθετημένοι σε ένα ενιαίο κομμάτι γύρω από το κάστρο και τα οινοποιεία.
Το Château Picon είναι πιστοποιημένο για Γεωργία με Υπευθυνότητα.
Ανοιχτό ροζ φωτεινό ρόμπα.
Νότες από κόκκινα φρούτα και μούρα (φράουλες, βατόμουρα), αποξηραμένα φρούτα (βερύκοκα), μπισκότα και αρτοσκευάσματα.
Σκαλισμένο, ο ουρανίσκος είναι αέρινος, πολύ αναζωογονητικός και προσφέρει μια πολύ όμορφη επίγευση.
Ανοιχτόχρωμο, κρυστάλλινο χρώμα με ασημένιες αντανακλάσεις. Πολύπλοκο, φρέσκα φρούτα και φρούτα με λευκή σάρκα (αχλάδι, ροδάκινο), νότες από πυρίτη. Η γεύση είναι καλλιτεχνικά διαμορφωμένη, πολύ αρωματική, έντονη, ξινή και μεταλλική.
Σχόλιο
Βρίσκεται στην χερσόνησο του Μεντόκ, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Μπορντό, το αμπέλι της Châtellenie de Vertheuil ανήκει στην περίφημη ονομασία Haut-Médoc. Απομακρυσμένη από τον ποταμό Γκιρόντ, αυτή η κοινότητα διαθέτει ένα terroir που αποτελείται από αλλουβιακά χαλίκια και άμμο που μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν κατά τον Πλειοκαίνιο από τις άμμο που προέρχονται από τις Πυρηναίες και το Κεντρικό Μαζικό. Όλες αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν στους κύριους ποικιλίες της ονομασίας (καμπερνέ σοβινιόν, μερλότ, καμπερνέ φρανκ) να αποδώσουν όλη την πληρότητα του δυναμικού τους. Το αμπέλι της κοινότητας του Vertheuil εκτείνεται σε μια επιφάνεια 400 εκταρίων. Τα κρασιά χρώματος ρουμπινί, χαρακτηρίζονται από έναν απαλό χαρακτήρα, με ωραία φρουτώδη γεύση και μαλακούς και γοητευτικούς τανίνες. Στο Vertheuil, πρέπει να επισκεφθείτε την Αββαεία που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου (11ος και 12ος αιώνας), που αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα ρωμανικής τέχνης.
Ποικιλίες: Μερλότ (50%), Καμπερνέ Σοβινιόν (50%)
Παραγωγός: Châtellenie de Vertheuil (συνεταιρισμός) στο Vertheuil (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Ανοιχτόχρωμο, φωτεινό ρούχο με ασημένιες και ροζ αντανακλάσεις.
Νότες εσπεριδοειδών, ζουμερές αχλάδες και μήλα.
Ζωντανό και τραγανό, ο ουρανίσκος είναι ευθύς και η κομψότητα των φυσαλίδων του προσδίδει μεγάλη φρεσκάδα.
Μέθοδος παραδοσιακού μποζολέ: Μηχανική μακροχρόνια εκχύλιση. Το κρασί ξεκουράζεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για να διατηρήσει όλη την τραγανότητα του φρούτου που είναι χαρακτηριστικό του Μποζολέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα, βαθύ και με λαμπερές ανταύγειες. Εκφραστικό, η μύτη προσφέρει αρώματα μπαχαρικών, καβουρδισμένων και βανίλιας, καθώς και φρουτώδεις νότες από μούρα και κεράσια. Η επίθεση στο στόμα είναι γεμάτη αρμονία, στρογγυλή και απολαυστική. Ο ουρανίσκος αποκαλύπτει καβουρδισμένες και βανιλιές γεύσεις, αναμεμειγμένες με μικρά μαύρα φρούτα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 15°C με ψητό κουνέλι, ψητό φιλέτο ή μαύρο λουκάνικο με τηγανητές πατάτες. Θα συνοδεύσει επίσης υπέροχα τυριά όπως το Délice de Bourgogne ή μια Tomme de Montagne.
Περιοχή: Μποζολέ
Ποικιλία: Gamay Noir
Αμπελώνας: γρανιτικά εδάφη – ηπειρωτικό κλίμα
Σχόλιο
Νέοι, οι οίνοι του Montagne-Saint-Émilion είναι εκφραστικοί και απαλές. Συνοδεύουν όλα τα πιάτα και αποκαλύπτουν τον πλούτο τους καθώς ωριμάζουν. Ο terroir του Montagne-Saint-Émilion είναι αρκετά παρόμοιος με αυτόν του Saint-Émilion. Ποικιλίες: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Το κτήμα Château Négrit βρίσκεται στην κοινότητα Montagne στη Γιρόνδη, αμπελώνας του Μπορντό. Παράγει κόκκινους οίνους με ονομασία AOC Montagne-Saint-Emilion. Το κτήμα ανήκει στην ομάδα «Vignobles Lagardère». Το κτήμα εφαρμόζει λογική αμπελουργία και εκμεταλλεύεται μια επιφάνεια περίπου 16,5 εκταρίων με ποικιλίες Merlot, Cabernet-Franc και Cabernet-Sauvignon.
Γευσιγνωσία
Ο Vieux Château Négrit έχει ένα κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Ισορροπία μεταξύ των φρουτώδών νότες (άγρια φράουλα) και των πιπεράτων νότες. Καθαρή επίθεση, καλά παρόντα τανίνες. Φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Να εκτιμηθεί από τώρα ή για 5 χρόνια.
Ποικιλίες: Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Blanc στο Montagne (33570)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
Φόρεμα ή ροζ, με ελαφρές πορτοκαλί αντανακλάσεις.
Αρώματα από πέταλα τριαντάφυλλου, κόκκινα φρούτα, μπισκότα, γλυκές αμυγδάλες και κουκούτσια κερασιού.
Αέρινο και τρυφερό, ο ουρανίσκος είναι λεπτός, με μια γκουρμέ φινίρισμα.
2016 :WINE ENTHUSIAST 89/100 : « Αυτή η ιδιοκτησία, που ανήκει στην οικογένεια Rivière, με το κομψό της κάστρο, παρήγαγε ένα ώριμο και πικάντικο κρασί, γεμάτο από δομημένα τανίνες, με επίσης νότες από μαύρη σταφίδα και οξύτητα. Αισθάνεσαι ότι είναι ένα μυώδες κρασί, αρκετά κλειστό προς το παρόν αλλά που θα αναπτυχθεί με τον χρόνο »
2015 : WINE ENTHUSIAST 89/100 : « Ένα ώριμο merlot χαρακτηρίζει αυτό το γενναιόδωρο και φρουτώδες κρασί. Δομημένο με πυκνές τανίνες και νότες από ζουμερή μαύρη σταφίδα. Ο πλούτος με μέτρο συνοδεύει αυτό το σύνολο τανινών. »
Χρυσό Μετάλλιο ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2020 : « Σκούρο χρώμα, ανταύγειες ρουμπινί. Ώριμο άρωμα, γήινες νότες υποβάθρου σε φόντο από μαρμελάδα φρούτων. Στόμα: σήμερα ώριμο, ευρύ, γενναιόδωρο με αρώματα καλά ανεπτυγμένα. Ποιότητες ισορροπίας και ύλης. Η επίγευση διατηρεί φρεσκάδα. »
2014 : Ασημένιο Μετάλλιο MACON 2017 : Ωραίο άρωμα; Ισορροπημένο; Καλή διάρκεια; Λειωμένο; Αρμονικό
2012 : Ασημένιο Μετάλλιο MACON 2014 / WINE ENTHUSIAST 88/100
Κατάσταση: Βρίσκεται στην κοινότητα του Lussac, βόρεια-ανατολικά του Saint Emilion
Ιδιοκτήτης: Jean Pierre Rivière
Επιφάνεια: 22 εκτάρια
Έδαφος: πλατώματα αργιλο-ασβεστολιθικά
Βελτιστοποιήστε την προμήθεια σας σε κρασιά, αλκοόλ, μπύρες χάρη στην Εξειδίκευση και τις Υπηρεσίες μας κατά παραγγελία
Η Vinebioz σας συνοδεύει
Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας ως χονδρέμπορος που ειδικεύεται στη διανομή κρασιών, έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο «προμήθειας» που μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις υψηλότερες απαιτήσεις των επιχειρήσεων τροφίμων. Είτε οι ανάγκες σας αφορούν βιολογικά, βιοδυναμικά, συμβατικά προϊόντα, συσκευασμένα σε φιάλες ή χύμα από γαλλικές ή ξένες προελεύσεις… έχουμε λύσεις.
Το κρασί: Αυτό το νόστιμο Blanc de Blancs Extra Brut είναι πιθανώς το πιο καθαρό και συμφωνημένο από τα σαμπάνια της σειράς των αδελφών Fourny. Η κομψότητα του chardonnay είναι ιδιαίτερα αισθητή εδώ και η αρωματική του έκφραση αποκαλύπτει νότες εσπεριδοειδών καθώς και μια όμορφη γλυκύτητα που υποστηρίζεται από αρώματα φουντουκιού, αμυγδάλου, μπριός και καβουρδισμένου ψωμιού. Οι φυσαλίδες είναι λεπτές και αέρινες και μια όμορφη μεταλλική υπογραφή αναδύεται επίσης από το σύνολο. Μια ιδανική σαμπάνια για το απεριτίφ αλλά και στο τραπέζι που θα ενθουσιάσει όλους τους ουρανίσκους!
Το κτήμα: Οι δύο αδελφοί Charles-Henry και Emmanuel Fourny είναι επικεφαλής του κτήματος Veuve Fourny από το 1993. Αντιπροσωπεύουν την 5η γενιά της οικογένειας σε αυτήν την υπέροχη εκμετάλλευση, των αμπελώνων της οποίας οι περισσότερες βρίσκονται στο Vertus (Côte des Blancs).
Οι εδάφοι είναι ασβεστολιθικά, κρητινώδη και η οινοποίηση είναι πολύ λίγο παρεμβατική (εγγενείς ζύμες, χαμηλές δόσεις που γίνονται μόνο με ζάχαρη από σταφύλια κ.λπ.).
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δόση: Extra Brut (5g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne 1er Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2031
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Σχόλιο
Το κάστρο Lalande-Borie δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου το 1970 από τον Jean-Eugène Borie σε μια έκταση 30 εκταρίων. Σήμερα, αυτό το κτήμα, που απέκτησε γρήγορα μια καλή φήμη, διευθύνεται από τον γιο του, Bruno Borie, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το κάστρο Ducru-Beaucaillou. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 25 εκτάρια που βρίσκονται στην δυτική πλαγιά της ονομασίας Saint-Julien, όπου βρίσκονται πολλοί δεύτεροι και τρίτοι οίνοι της κατάταξης του 1855. Η ποικιλία σταφυλιών δίνει προτεραιότητα στο cabernet-sauvignon, το οποίο αντιπροσωπεύει το 65% της επιφάνειας, ακολουθούμενο από 25% merlot και 10% cabernet franc. Στους αμπελώνες, οι αποδόσεις είναι ελεγχόμενες και οι πρακτικές είναι αυτές της λογικής γεωργίας. Οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές, για μέτρια εκχυλιστικές οινοποιήσεις και ωρίμανση σε βαρέλια όπου το νέο ξύλο δεν κυριαρχεί.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Cabernet Franc (7%)
Παραγωγός: Οικογένεια Borie στο Saint-Julien-Beychevelle (33250)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2013
100% Merlot
Βρίσκεται στη Σεντ Τερ
Σημειώσεις Γευσιγνωσίας :
Με μια όμορφη σκούρα και βιολετί ρόμπα, αυτό το κρασί εκπέμπει ένα αρωματικό φάσμα μεγάλης πολυπλοκότητας. Ξεκινάμε με καπνιστές νότες, και στη συνέχεια εξελισσόμαστε σε μαύρα φρούτα και κόκκινες συκιές. Στο στόμα, η επίθεση είναι πυκνή και μαζική, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισορροπία και έντονη φρεσκάδα. Μια ισχυρή επίγευση που μαρτυρά ένα υποσχόμενο μέλλον.
Σχόλιο
Ωρίμανση 12 μήνες σε βαρέλια (40% από καινούργια βαρέλια). Η ιστορία λέει ότι ένα μοναστήρι είχε ιδρυθεί σε αυτές τις γαίες. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τη γνώση των κληρικών της εποχής για την παραγωγή των καλύτερων κρασιών. Ήξεραν ιδιαίτερα να επιλέγουν τις πιο όμορφες περιοχές κατάλληλες για την ωρίμανση των πιο πολύτιμων νέκταρ. Για πολύ καιρό εγκαταλελειμμένο, αυτό το εξαιρετικό κτήμα ήταν μια προφανής επιλογή για τον Dominique Haverlan, ο οποίος ανέλαβε το κτήμα υπογράφοντας την πρώτη του σοδειά το 2015. Είναι γεγονός ότι με επιμονή και υπομονή αυτή η εκμετάλλευση εντάχθηκε γρήγορα σε αυτή την престigious appellation. 8 εκτάρια που βρίσκονται σε λεπτό χαλίκι αναμεμειγμένο με μαύρη άμμο σε έναν αργιλώδη-χαλικώδη υπέδαφος.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Οικογένεια Haverlan στο Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Αυτό το Crémant είναι ένα μίγμα τεσσάρων ποικιλιών της Απονομής (Pinot Noir, Chardonnay, Gamay και Aligoté)*, ένα κρασί που είναι αποδεκτό από όλους, με στρογγυλή γεύση και ποικιλόμορφο άρωμα. Είναι το πιο "εύκολο" από τα Crémants μας, ένα Crémant που προσφέρεται για κατανάλωση, καθαρό, ειλικρινές, που προσφέρει ωραία φρεσκάδα.
• Χειρονακτική συγκομιδή
• Μεταφορά των σταφυλιών σε κιβώτια "ανοιχτού τύπου" των 45 κιλών για να διατηρηθεί η ακεραιότητά τους
• Πνευματικοί πιεστές
• Βασικός χυμός που προέρχεται από 150 κιλά σταφυλιών για 100 λίτρα χυμού, 75% από την κορυφή της σοδειάς και 25% από την υπόλοιπη
• Αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση, μίξεις κατά σοδειά και προετοιμασία για τις αναλήψεις που ξεκινούν μετά την 1η Δεκεμβρίου
• Υπομονετική ωρίμανση 12 μηνών κατά μέσο όρο των φιαλών που τοποθετούνται σε ράφια, στη φυσική δροσιά και το απαλό φως της υπόγειας καμίνου ασβεστόλιθου (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συμβαίνει η γέννηση της αφρώδους υφής)
• Διπλή έγκριση από το INAO (Εθνικό Ινστιτούτο Προέλευσης και Ποιότητας): πάνω από τις
Σχόλιο
Επιθυμώντας να προσφέρει ένα κρασί που να αντικατοπτρίζει το πρώτο και ανησυχώντας να ανταποκριθεί στη αυξανόμενη ζήτηση για κρασιά που να καταναλώνονται σε νεαρή ηλικία για την εστίαση και τους εμπόρους κρασιού, ο Jean Gautreau δημιούργησε τη Réserve de Sociando-Mallet. Αυτό το κρασί παρασκευάζεται από σταφύλια που παράγονται και επιλέγονται από το κάστρο, με τις ίδιες μεθόδους εργασίας και την ίδια αυστηρότητα όπως για το μεγάλο κρασί του κτήματος, επωφελείται έτσι από όλη την τεχνογνωσία των τεχνικών του κάστρου. Οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές σε κασόνια, η οινοποίηση είναι λιγότερο έντονη από αυτή του μεγάλου κρασιού και η παραδοσιακή ωρίμανση σε δεξαμενές και 25% σε νέες δρύινες βαρέλες το καθιστούν ένα στρογγυλό και γοητευτικό κρασί για άμεση απόλαυση.
Ποικιλίες:Cabernet Franc, Merlot
Παραγωγός:Οικογένεια Gautreau στο Saint-Seurin-de-Cadourne (33180)
Μορφές και συσκευασίες:Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2014
Ιστορία: Το Château Les Carmes Haut-Brion, μεγάλη ιδιοκτησία του Pessac-Léognan, βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Μπορντό. Αποκτηθέν το 2010 από την ομάδα ακινήτων Pichet, το Château Les Carmes-Haut-Brion είναι σήμερα ένα από τα πιο διακεκριμένα κρασιά της ονομασίας Pessac-Léognan.
Οι αμπελώνες σχεδόν 40 ετών καλλιεργούνται σε 30 εκτάρια αμπελώνα. Μόνο 7,60 εκτάρια εκμεταλλεύονται για την παραγωγή του Grand Vin des Carmes Haut-Brion.
Ποικιλίες: Cabernet franc 42%, Cabernet Sauvignon 31%, Merlot 27%
Οινοποίηση: Επιλεκτική συγκομιδή, θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, σκυρόδεμα και ξύλο
Ωρίμανση: 18 έως 24 μήνες σε βαρέλια από δρυ (75 % νέα βαρέλια, 16 % σε φούντες, 9 % σε πήλινες στάμνες)
Γευσιγνωσία: Μαύρο, έντονο και λαμπερό χρώμα. Έντονη, λεπτή, πολύ ώριμη μύτη, με το μαγικό και ανείπωτο υπόβαθρο που προσδίδει όλη τη μεγαλοπρέπεια αυτού του κρασιού. Πολύπλοκο, με νότες από ξύλο πεύκου.
Το Château Cap de Faugères, με έκταση 46 εκτάρια, βρίσκεται στην όμορφη κοινότητα Sainte-Colombe, στην ονομασία Castillon-Côtes de Bordeaux.
Απολαμβάνει μια όμορφη περιοχή με εδάφη αργιλοασβεστολιθικά, που συνεχίζεται από αυτή του Saint-Emilion.
Αυτή η περιοχή καλλιεργείται με βιώσιμη φυσική αμπελουργία, με την ομάδα των Vignobles Silvio DENZ να εμπλέκεται με πολύ φροντίδα και προσοχή καθ' όλη τη διάρκεια του φυτικού κύκλου.
Ιστορία: Αμπελώνας που ανήκει στην οικογένεια Thienpont, μια μεγάλη οικογένεια εμπόρων και ιδιοκτητών στην δεξιά όχθη του Μπορντό από την αρχή του 20ού αιώνα, επίσης ιδιοκτήτες του Le Pin στην Πομερόλ. 6 εκτάρια αμπελιών που βρίσκονται στο Σεν-Εμιλιόν, κοντά στους διάσημους αμπελώνες των Troplong-Mondot και Château Valandraud.
Ποικιλίες: 89% Merlot και 11% Cabernet Franc
Γευσιγνωσία: Το Collines de L'If είναι λεπτό και φρέσκο, με νότες από φρούτα του φθινοπώρου, γλυκόριζα και μπαχαρικά. Είναι εύκολα προσβάσιμο, πλούσιο και παρουσιάζει μια ελκυστική ισορροπία μεταξύ φρούτου και terroir με μια πινελιά μέντας. Η επίγευση είναι μακρά με τον χαρακτήρα των κόκκινων φρούτων που χαρακτηρίζει τα κρασιά του Σεν-Εμιλιόν.
Σχόλιο
Από τον Μάιο του 2015, η οικογένεια Schmid-Haguenin εργάζεται για να δώσει νέα ζωή στο Château L’Escarderie. Δεσμευμένοι στη Βιολογική Γεωργία με στόχο την πιστοποίηση το 2018, οι ιδιοκτήτες δίνουν μεγάλη σημασία στο να φτιάχνουν ένα αληθινό κρασί, όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Οι συγκομιδές και πολλές εργασίες γίνονται χειροκίνητα. Το οινοποιείο του 19ου αιώνα, με πολύ έξυπνο ημι-υπόγειο σχεδιασμό, επιτρέπει φυσική ρύθμιση της θερμοκρασίας και την προσφορά της συγκομιδής με βαρύτητα. Μόνο οι φυσικά παρούσες ζύμες στα μούρα θα προκαλέσουν τη ζύμωση. Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας οινοποίησης και ωρίμανσης, ένας επαγγελματίας οινολόγος παρακολουθεί τη διαδικασία. Μια άψογη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης επιτρέπει τη σημαντική μείωση της ποσότητας θείου που απαιτείται για καλή συντήρηση του κρασιού.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Franc (40%)
Παραγωγός: Οικογένεια Schmid-Haguenin στο Saint-Germain-de-la-Rivière (33240)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
CEPAGE : 85% Merlot ; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειρονακτική απογύμνωση, πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια. Ωρίμανση σε καινούργιες δρύινες βαρέλες. ΕΤΙΚΕΤΑ HVE 3
2018 :J SUCKLING : 92-93/100 «Καρδιά από ώριμα φρούτα, πάντα φρέσκα και γραμμικά. Μέτρια σώμα με σφιχτούς και μεταξένιους τανίνες.
2016 :WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Προερχόμενο από τους παλαιότερους αμπελώνες αυτού του κτήματος, είναι ένα ώριμο και συμπυκνωμένο κρασί. Ωριμασμένο για 18 μήνες σε βαρέλι, έχει αναπτύξει έναν ισχυρό καπνιστό και μπαχαρένιο χαρακτήρα που κυριαρχεί ακόμη και σήμερα. Αλλά με την έντονη φρουτώδη και οξύτητα, θα εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό κρασί.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Είναι ένα υπέροχο κρασί με νότες σοκολάτας και μαύρων μούρων. Μέτριο σώμα και πάνω από το φρούτο. Είναι φανταστικό! »
2015 : WINE ENTHUSIAST 92/100
2014 : J. SUCKLING : 93/100
2012 : J. SUCKLING : 91/100
Ιδιοκτήτες:Jean Pierre & Philippe Rivière
Σύμβουλος:Stéphane Derenoncourt
Κατάσταση:Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint Emilion
Επιφάνεια:4 Ha
Έδαφος:αργιλο-ασβεστολιθικό
Αναστηλωμένος στην ασβεστολιθική πλαγιά του Σαιντ-Εμιλιόν, το Château de Pressac δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Ντορντόν. Εδώ, η αξιοσημείωτη γεωλογία σε συνδυασμό με ένα μικροκλίμα ευνοεί την ανάπτυξη του αμπελιού. Από το αμπέλι μέχρι τις τεχνικές εγκαταστάσεις, οι αναβαθμίσεις και οι επεκτάσεις διαδέχονται η μία την άλλη τακτικά: το οινοποιείο επανασχεδιάστηκε πλήρως το 1999, το δεύτερο οινοποιείο το 2012, το τρίτο οινοποιείο και το δεύτερο κελάρι ωρίμανσης αποφασίστηκαν το 2017.
Στη φυτεμένη στέγη του νέου οινοποιείου, φυτά μελιτωδών προορίζονται ειδικά για τις μέλισσες της ιδιοκτησίας. Από την απόκτησή τους το 1997, οι Jean-François και Dominique Quenin αποφάσισαν να ζήσουν στην ιδιοκτησία.
Οι ευαίσθητες επιλογές τους, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, στηρίζονται σε μια αντίληψη του μακροχρόνιου χρόνου και στη διαρκή καταγραφή του κτήματος και των κρασιών στο χρόνο.
Ιστορία: Ένα μικροσκοπικό κτήμα στην Καστιγιόν του Jacques Thienpoint, που βρίσκεται στο προέκταση του L'If, επομένως όχι πολύ μακριά από το Troplong Mondot ή πίσω από το Τέρτρε της La Mouleyre. Πολύ παλιές αμπελοφυτείες, πάντα βιολογικές, με ασβεστόλιθο και άργιλο, το καλύτερο terroir. Το cabernet franc είναι εδώ η αναφορά. Ένας ανταγωνιστής του Clos Louie και του Domaine de L'A. Μια πραγματικά μεγαλοπρεπής είσοδος του Jacques στο Castillon.
Ποικιλίες: 85% Merlot, 15% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές
Ωρίμανση: 15 μήνες σε βαρέλια, εκ των οποίων το 30% σε νέα βαρέλια, 70% σε βαρέλια από προηγούμενο κρασί
Γευσιγνωσία: Το 2019 L’Hêtre είναι πλούσιο και έντονο σε χρώμα με όμορφα αρώματα φθινοπωρινών φρούτων; είναι ακριβές και φρουτώδες με καπνιστές και μπαχαρένιες νότες. Η υφή είναι μεταξένια και φρέσκια με μια δομή οξύτητας πολύ εύπεπτη και τανίνες παρούσες αλλά μεταξένιες.
Σχόλιο
Οι 28 εκτάρια αμπελώνων του Μάρκου του Σαιν-Εστεφ βρίσκονται στην καρδιά της ονομασίας Σαιν-Εστεφ. Η ονομασία απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir. Αυτά τα αμμώδη εδάφη, τα πιο υψηλά του Μεντόκ αλλά και τα πιο αργιλώδη από όλους τους κοινοτικούς terroirs, χαρακτηρίζονται από την ποικιλία της σύνθεσης των στρωμάτων τους, δίνοντας στα κρασιά όλη τους την τυπικότητα.
Γευσιγνωσία
Ωραία ρόμπα ενός βαθύ κόκκινου. Μύτη από ώριμα φρούτα, ελαφρώς μπαχαρικά, λεπτή. Στόμα ευρύ, φρουτώδες, με τανίνες καλά ενσωματωμένες.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Μάρκος του Σαιν-Εστεφ (συνεταιρισμός) στο Σαιν-Εστεφ (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
{"Dégustation":"Μια πολύ επιτυχημένη σοδειά. Η παρουσία των Καμπερνέ και λίγο από Μαλμπέκ ίσως να μην είναι ξένη σε αυτό. Η μύτη συνδυάζει τη βατόμουρο με μια κομψή ξυλώδη νότα που θυμίζει πραλίνα. Στο ίδιο αρωματικό πεδίο, η γεύση προσφέρει μια μαλακή και νόστιμη σάρκα, υποστηριζόμενη από μεταξένιους τανίνες. Αυτό που αποκαλούμε ένα «κρασί απόλαυσης».","Commentaire":"Η ιστορία ξεκινά το 1956 όταν οι Πολ και Φερνάντ Φομπερί αγοράζουν το πρώτο τους κομμάτι αμπελιού στους φανταστικούς αμπελώνες του Σεν-Εμιλιόν. Σταδιακά επεκτείνουν την ιδιοκτησία τους, φτάνοντας σήμερα σε μια όμορφη έκταση περίπου 17 εκταρίων. Αυτή τη στιγμή, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση είναι στα χέρια της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Φομπερί. Τα κρασιά παράγονται σύμφωνα με τις πιο καθαρές παραδόσεις του Μπορντό και οι συγκομιδές γίνονται με το χέρι για μεγαλύτερο σεβασμό στα σταφύλια.","Cépages":"Μερλό (62%), Καμπερνέ Φραν (25%), Καμπερνέ Σαβινιόν (10%), Μαλμπέκ (3%)","Producteur":"Οικογένεια Φομπερί στο Σεν-Εμιλιόν (33330)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2013"}